17 octubre, 2013

Menorca, primera parada.

By Mariona Campmany In travel, Vespa Balears

Aquí començava un viatge desitjat. Els primers quilòmetres sobre la petita vespa primavera del ’82. La mateixa que m’havia deixat tirada un munt de vegades, però mai li vaig exigir grans reptes, fins ara. Recordo que la vaig portar a l’Albert, de l’Avespat, i li vaig dir en to de broma “aquest viatge és la nostre lluna de mel, així que confio amb tu perquè no em costi el divoici”. Gràcies Albert, ha anat tot perfecte.

Menorca, illa plena de bondat. M’ho va demostrar la primera vegada que la vaig trepitjar ja fa uns anys.  La seva gent amable amb un dolç accent, amics que hi són quan el necessites. Com en Bep, del Cafè Balear, que quan se’m va trencar el cable del gas a quatre hores d’agafar el ferry cap a Mallorca va ser el primer a qui vaig trucar, o en Toni, que ens va ajudar a trobar un dels millors indrets on allotjar-se, els apartaments del Hotel Tres Sants, a Ciutadella.

Esmorzar a Maó, Cala Morell, Ciutadella de nit, gelat a la tarda, esmorzars de somni, despertar amb la brisa que entra per la finestra, perseguir postes de sol, riure, recordar aquell estiu de pomades i cerveses al terrat d’un pis de Ciutadella, Cala Pregonda, i la cançó que em va robar el cor.

menorca_vespa-1

menorca_vespa-2

menorca_vespa-3

menorca_vespa-4

menorca_vespa-5

menorca_vespa-6

Veure

La volta a Mallorca

La petita, Formentera

La Tornada